October 18, 2012

ခရမ္းခ်ဥ္သီးက ေလသင္တုန္းျဖတ္မည့္ အႏၲရာယ္ကုိ ေလ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္


ခရမ္းခ်ဥ္သီး စားသုံးျခင္းက ေလသင္တုန္းျဖတ္မည့္ အႏၲရာယ္္ကုိ  ထူးထူးျခားျခား ေလ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္တဲ့အျပင္ ဟင္းသီး ဟင္းရြက္ႏွင့္ သီးႏွံမ်ားက စြမ္းေဆာင္ေပးတဲ့ အစာေခ်ဖ်က္ႏိုင္စြမ္း ပမာဏထက္လည္း ပုိမုိ လုပ္ေဆာင္ေပးႏိုင္စြမ္း ရွိတယ္လုိ႔ ေအာက္တုိဘာလ ၈ ရက္ တနလၤာေန႔မွာ ထုတ္ျပန္လုိက္တဲ့ သုေတသန စာတမ္းတစ္ေစာင္အရ သိရွိရေၾကာင္း ဘန္ေကာက္ပုိ႔စ္ သတင္းက ေဖၚျပထားပါတယ္။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးထဲမွာ အဓိကေတြ႕ရွိရတဲ့ အခ်က္က ဓာတ္တုိးမႈကုိ ဆန္႔က်င္တဲ့ အေရာင္ျခယ္ ဓာတ္ပစၥည္းမ်ား ျဖစ္တယ္လုိ႔ ႏူ႐ိုေလာ္ဂ်ီဂ်ာနယ္မွာ ေဖၚျပထားပါတယ္။ သက္လတ္အရြယ္ အမ်ိဳးသား ၁၀၀၀ ေက်ာ္ကုိ ပ်မ္းမွ်အားျဖင့္ ၁၂ ႏွစ္တာ ကာလခန္႔ ေစာင့္ၾကည့္ ေလ့လာခဲ့ရာမွာ ၎တုိ႔ရဲ႕ ေသြးအတြင္း ခရမမ္းခ်ဥ္သီးထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ ဓာတ္တုိးမႈကုိ ဆန္႔က်င္တဲ့ အနီေရာင္ျခယ္ ဓာတ္ပစၥည္းမ်ား ျမင့္မားစြာ ပါဝင္ေနသူေတြဟာ ေလသင္တုန္းျဖတ္မယ့္္ အႏၲရာယ္္ကုိ ၅၅ ရာခုိင္ႏႈန္း ေလ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္တာကုိ သုေတသနျပဳခ်က္အရ သိရွိရတယ္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။ ေသြးခဲမႈေၾကာင့္ ေသြးလွည့္ပတ္မႈ ပိတ္ဆုိ႔ရာက ျဖစ္ေပၚတဲ့ ေလသင္တုန္း ျဖတ္ျခင္းအေပၚမွာ ေသြးအတြင္းရွိ ဓာတ္တုိးမႈကုိ ဆန္႔က်င္တဲ့ အနီေရာင္ျခယ္ေပးတဲ့ ဓာတ္ပါဝင္မႈအဆင့္နဲ႔ ေလသင္တုန္း ျဖတ္ျခင္းတုိ႔အၾကား ဆက္ႏြယ္မႈရွိတယ္လုိ႔ သုေတသန ေတြ႕ရွိခ်က္ ဆုိထားပါတယ္။

0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Modern Warfare 3