October 18, 2012

ေခ်ာကလက္စားသံုးၾကသူမ်ားဦးေႏွာက္က်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္ႏိုင္ဟုဆို


ေခ်ာကလက္စားသံုးေပးျခင္းျဖင့္ ဦးေႏွာက္က်န္းမာေရးတိုးတက္ေကာင္းမြန္ ေစႏိုင္ၿပီး ေလျဖတ္ျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးႏိုင္စြမ္းရွိေၾကာင္း ဆီြဒင္သုေတသန ပညာရွင္မ်ားက ေလ့လာေတြ႕ရွိထားသည္။ဆီြဒင္ႏိုင္ငံ ကာ႐ိုလင္စကာသုေတ သနဌာနမွ သုေတသီမ်ားသည္ ေခ်ာကလက္စားသံုးေသာ အမ်ဳိးသား ၃၇ဝဝဝ အား ေလ့လာခဲ့ရာမွ အထက္ပါအတိုင္း ေလ့လာေတြ႕ရွိခဲ့ၾကသည္ဟု ဆိုသည္။ သုေတသီမ်ားသည္ ေခ်ာကလက္စားသံုးေသာ ဆီြဒင္ႏိုင္ငံသား မ်ားအား အုပ္စုေလးစုခြဲၿပီး ေလ့လာခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။ ယင္းတို႔အနက္ ေခ်ာကလက္အမ်ားဆံုး စားေသာအဖြဲ႕သည္ ေလျဖတ္ျခင္းကို ထိေရာက္စြာ ကာကြယ္ေပးႏိုင္စြမ္းရွိေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္ဟု ဆိုသည္။ အမ်ားဆံုး စားသံုးသူမ်ားမွာ တစ္ပတ္လွ်င္ ေခ်ာကလက္ ၆၃ကီလုိဂရမ္အထိ စားသံုးၾကသည္ဟု ဆိုသည္။ ေခ်ာကလက္စားသံုးမႈႏွင့္ ေလျဖတ္ျခင္းတို႔ ဆက္စပ္မႈရွိႏိုင္ေၾကာင္း ကာ႐ိုလင္စကာတကၠသိုလ္မွ ပါေမာကၡ ဆူဆန္နား လာဆင္က ေျပာၾကားသည္။ 

Source : http://www.myanmarexpress.net

0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Modern Warfare 3