October 22, 2012

ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားမ်ားစားပါ



လြန္ခဲ့တဲ့ ႏွစ္ေပါင္း ၆၀၀၀ ေက်ာ္က အာရွတိုက္အလယ္ပိုင္း မွာပဲ ေပါက္ေရာက္ခဲ့တဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ အခုဆိုရင္ေတာ့ ကမၻာ့ အသံုးတြင္က်ယ္ဆံုး ဟင္းခတ္ အေမႊႊႊးအႀကိဳင္မ်ားထဲက တစ္ခုျဖစ္ေနပါၿပီ။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို မီးဖိုေခ်ာင္သံုး အေနနဲ႔ သာမက ေဆးဖက္ဝင္ အပင္အေနနဲ႔ အီဂ်စ္လူမ်ိဳးမ်ားက စတင္သံုးစြဲ ခဲ့တယ္လို႔ သမိုင္း မွတ္တမ္းမ်ားအရ သိရပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴဟာ ေဆးဖက္ အလြန္ဝင္ေၾကာင္း ေရွးေဟာင္း ျမန္မာ့ တိုင္းရင္းေဆးက်မ္း မ်ားမွာလည္း ပါရွိပါတယ္။ ၎ကို သိပၸံနည္းက် လက္ေတြ႕ဓာတ္ခြဲၿပီး သုေတသနမ်ားစြာ လုပ္ၾကည့္တဲ့အခါမွာ အာနိသင္မ်ားစြာ ရွိေၾကာင္း ေတြ႕ရပါတယ္။

0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Modern Warfare 3