
လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းက ေဆးလိပ္ေသာက္လို႔ ျဖစ္တဲ့ကင္ဆာေပၚ သက္ေရာက္မႈ (ျပဳျပင္မႈ) ရွိႏိုင္တာကို တိုင္ဝမ္ ကၽြန္းေဆးရံု တစ္ရံုက အေမရိကန္ ျပည္ေထာင္စု၊ ကင္ဆာ သုေတသန အသင္းရဲ႕ ယခုႏွစ္စာတမ္းဖတ္ပြဲမွာ တင္ျပထားပါတယ္။ တိုင္ဝမ္းေဆး တကၠသိုလ္က ေဒါက္တာလင္က “ အဆုတ္ ကင္ဆာဆိုတာ တရုတ္(တိုင္ေပ) မွာ ေသႏႈန္းမ်ား တဲ့ ေရာဂါျဖစ္ပါတယ္၊ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းက စိတ္ဝင္စားဖို႔ ေကာင္းတယ္၊ သူမွာေပၚ လီဖီနာလို႔ေခၚ တဲ့ အင္တီေအာက္စီဒင့္ပါတယ္၊ သူက အလံုး၊ အႀကိတ္ျဖစ္တာကို တားတယ္ ” လုိ႔ ဆိုပါတယ္။ ေဒါက္တာလင္နဲ႔ သူ႔အေဖာ္တစ္စုက အဆုတ္ကင္ဆာျဖစ္ၿပီး လူနာ ၁၇၀ နဲ႔ ပကတိ က်န္းမာသူ ၃၄၀ ကို ေမးခြန္းေတြေမးၿပီး သုေတသနျပဳပါတယ္။ သူတို႔ရဲ႕ ေနထိုင္ရာေဒသ၊ စီးကရက္ေသာက္သံုးမႈ၊ လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းေသာက္သံုးမႈ၊ ေန႔စဥ္စားသံုးမႈ (အသီးအ ႏွံ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္)၊ ခ်က္ျပဳတ္ပံု၊ မိသားစုမွာ ကင္ဆာမ်ိဳးရိုး ရွိမရွိ တို႔နဲ႔ဆက္စပ္ၿပီး စူးစမ္းပါတယ္။ သုေတသနျပဳခံရသူ အုပ္စုထဲပါ၊ ေဆးလိပ္ေသာက္သူေရာ၊ မေသာက္သူေရာ တစ္ေန႔ လက္ဖက္ ရည္ၾကမ္း တစ္ခြက္ကေလးေတာင္ မေသာက္ဘူးဆိုရင္ ကင္ဆာျဖစ္ဖို႔ (ရဖို႔) ၅.၁၆ ဆျဖစ္ႏိုင္ေျခရွိေၾကာင္း သိရပါတယ္။
0 comments:
Post a Comment